voetbalzone

Worthington gaat trachten Noord-Ierland naar EK 2012 te loodsen

Daniel Cabot Kerkdijk14 jan 2010, 12:15
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2010, 12:15
Advertentie

Nigel Worthington blijft aan als trainer van Noord-Ierland. De coach had al een mondelinge overeenkomst met de Ierse voetbalbond (IFA), en die is nu definitief. Worthington heeft de Noord-Ierse selectie in ieder geval tot en met de kwalificatiereeks voor het EK van 2012 onder zijn hoede, gaf de voetbalbond aan in een persverklaring.

/

De toekomst van de keuzeheer was enigszins troebel, nadat zijn contract eind 2009 afliep en hij in verband werd gebracht met Sheffield Wednesday. IFA-voorzitter Raymond Kennedy is echter opgetogen met de contractverlenging van de oefenmeester. “Ik ben blij dat we Nigel hebben weten te behouden als coach van ons nationale team.”

Noord-Ierland is onder Worthington een lastig te bespelen tegenstander en eindigde in de kwalificatiegroep voor het WK in Zuid-Afrika als vierde. Kennedy ziet bovendien nog altijd progressie. “Nigel is een zeer ervaren trainer. Ik twijfel er niet aan dat hij kan voortborduren op het werk dat al gedaan is en dat hij de stijgende lijn voortzet richting Euro 2012”, aldus de IFA-president.

Bezig met laden …