voetbalzone

Wotte heeft voor Universitatea Braziliaanse versterking op het oog

Daniel Cabot Kerkdijk21 jan 2010, 15:28
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2010, 15:28
Advertentie

Universitatea Craiova, de nieuwe Roemeense club van trainer Mark Wotte, is geïnteresseerd in Jean Matsuoka. De 22-jarige verdediger liet afgelopen week een goede indruk achter tijdens een trainingsstage. De speler uit Brazilië was vorig seizoen ook in beeld bij FC Volendam, maar kwam met die club niet tot overeenstemming. De verwachting is nu dat Matsuoka komende week wel een contract aangeboden krijgt bij Craiova.

Komende maandag gaat de beoogde nieuweling mee op trainingskamp, vertelt zaakwaarnemer Martin Houwen van Soccer International aan Voetbalzone.nl. Na een aantal oefenwedstrijden hakken Wotte en zijn club de knoop door. Houwen is echter vol vertrouwen. “Jean is een zeer goede jongen, het is een jongen die openstaat voor het avontuur, hij heeft ambitie en wil koste wat het kost spelen in Europa.”

Dat zou in eerste instantie dus in Roemenië moeten gaan gebeuren. De aanvallers aldaar zijn gewaarschuwd. “Het is een beer van een verdediger, hij is meedogenloos in de duels, is snel, hij is bijna niet te kloppen in de lucht, heeft een goede spelvoortzetting maar kan tactisch nog veel leren. Met Mark Wotte heeft hij daarin een uitstekende leermeester”, denkt Houwen. “Jean beseft dat hij veel kan leren van Nederlandse coaches en kiest voor de weg van de geleidelijkheid en voor de sportieve weg.”

Bezig met laden …