voetbalzone

Wotte: 'Ik kan bij Craiova een centrale verdediger goed gebruiken'

Daniel Cabot Kerkdijk08 jan 2010, 09:37
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2010, 09:37
Advertentie

Mark Wotte is blij dat hij weer aan de slag kan. De Nederlandse coach vervolgt zijn trainersloopbaan bij Universitatea Craiova en verbond zich donderdag voor anderhalf jaar aan de Roemeense club. Wotte werd in juli 2009 ontslagen door Southampton en zat sindsdien zonder club.

Het thuis zitten begon Wotte te vervelen, verklaart hij tegenover het ANP. “Ik ben blij dat ik weer een serieuze baan heb.” Waar hij in het verleden ook werkzaam was als technisch directeur van Feyenoord, kijkt Wotte toch vooral vooruit om weer als trainer aan een klus te beginnen. Toch is enig geduld vereist. “De Roemeense competitie begint pas weer op 20 februari. Ik heb dus nog wel even de tijd om mezelf bij de club in te werken.”

De reden dat de Roemenen bij een Nederlander uitkwamen, is volgens Wotte dat de clubleiding voor de 'Hollandse school' kiest. Hij gaat per direct op zoek naar een assistent-trainer, een keeperstrainer en een fysiotherapeut. “Ook kan ik een centrale verdediger nog goed gebruiken. Ze moeten allemaal net als ik zin hebben in een avontuur in Roemenië. Ik ben benieuwd wie ik voor deze uitdaging in het Oostblok kan interesseren”, vraagt Wotte zich af.

Bezig met laden …