voetbalzone

Wotte klimt met Universitatea over gevreesde degradatiestreep heen

Bart Kruyt21 mrt 2010, 13:36
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2010, 13:36
Advertentie

Het Universitatea Craiova van Mark Wotte heeft weer even wat lucht in de strijd tegen degradatie. De Roemeense laagvlieger won zondagmiddag in eigen huis van Politehnica Iasi (2-1), waardoor het nummer veertien Pandurii passeerde op de ranglijst. Universitatea staat nu net boven de gevreesde degradatiestreep.

Gevierde man bij Universitatea was Andrei Prepelita, die vlak voor het eindsignaal de winnende treffer voor zijn rekening nam. Kort nadat Bogdan Straton de gelijkmaker op het bord had gezet, zorgde Prepelita ervoor dat de ploeg van Wotte toch drie punten aan het treffen hield. Namens de thuisploeg had Valentin Iliev de score na een uur spelen geopend.

Dankzij de zwaarbevochten overwinning heeft Universitatea nu 24 punten: één meer dan concurrent Pandurii en één minder dan de tegenstander van deze zondag, Politechnica Iasi. Er zijn nog elf wedstrijden te spelen in de Roemeense competitie, waardoor er nog van alles kan gebeuren. Volgende week komt de ploeg van Wotte in actie tegen Rapid Boekarest, dat vierde staat.

Bezig met laden …