voetbalzone

Wotte over ontslag: 'Een enorme verrassing'

10 jul 2009, 18:29
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2009, 18:29
Advertentie
Mark Wotte werd donderdag door Southampton zonder pardon op straat gezet als hoofdcoach. De Nederlander wist niet wat hem overkwam. Een week geleden had Wotte zijn contract bij The Saints namelijk nog voor onbepaalde tijd verlengd. De nieuwe eigenaar, Markus Liebherr, gooide echter roet in het eten.

"Ja, je kan wel zeggen dat het een enorme verrassing was'', vertelt Wotte vrijdag aan het ANP. De Enschedeeër had een week geleden, toen er al sprake was van een overname, nog aan de directie gevraagd of er een nieuwe trainer zou worden aangesteld. "Zo ja, dan wilde ik toestemming vragen voor onderhandelingen met Al-Ismaili, die me graag wilde hebben. 'Nee', zeiden ze toen, 'we willen dat je blijft'."

"Ze hebben zelfs een brief naar Egypte gestuurd dat ze me aan mijn contract zouden houden.'' Wotte zei de Egyptenaren daarop af, die daarop twee dagen geleden een andere trainer, een Serviër, aanstelden. "Dat loop ik nu dus ook mis'', aldus een teleurgestelde Wotte. "Ik heb er in ieder geval niet zo'n fijn gevoel aan overgehouden. Ik ben loyaal gebleven aan de club in een moeilijke periode en nu gebeurt er dit."

"De gril van een nieuwe eigenaar die zijn stempel op de zaak wil drukken'', noemt de 48-jarige Wotte de komst van de Zwitserse miljardar Liebherr, die de noodlijdende en naar de League One gedegradeerde club deze week opkocht. "Ik heb er begrip voor dat ze met een schone lei willen beginnen, maar had dat dan een paar dagen eerder gezegd.''

Wotte hoopt zo snel mogelijk een nieuwe club te vinden. "Ik hoef financieel gezien natuurlijk niet meteen aan de slag, maar ik heb niet zo veel zin om niets te doen.'' Het liefst wil de voormalig technisch directeur van Feyenoord in Engeland blijven. Hij geniet er enorm van de voetbalcultuur. "Voetbal leeft hier enorm. Zelfs in de Championship zaten er bij thuiswedstrijden gemiddeld 25.000 man."
Bezig met laden …