Wotte pakt eerste overwinning als trainer van Universitatea Craiova

Bart Kruyt13 mrt 2010, 15:14
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2010, 15:14

Na twee nederlagen en een gelijkspel heeft Mark Wotte zaterdag zijn eerste overwinning behaald als trainer in de Roemeense competitie. Met zijn ploeg Universitatea Craiova pakte hij in eigen huis de volle drie punten door FC Brasov met 3-0 te verslaan. Ondanks de overwinning is Universitatea nog lang niet veilig voor degradatie.

Al na ruim een half uur stond de eindstand op het scorebord. Het was Marius Valerica Gaman die de thuisploeg na een kleine zestien minuten op 1-0 zette en nog geen tien minuten later was het Marius Radu Barbu die de score verdubbelde voor Universitatea. Nog voor rust besliste Mihai Costea het duel, door de 3-0 aan te tekenen.

Universitatea heeft nu 21 duels gespeeld en evenveel punten behaald. De ploeg van Wotte staat dertiende op de ranglijst, maar heeft evenveel punten als nummer vijftien Gloria Bistrita, dat bovendien een duel minder heeft gespeeld. Van de achttien ploegen in de Roemeense competitie degraderen uiteindelijk de onderste vier naar de tweede divisie.