voetbalzone

Wotte vindt werk bij Schotse voetbalbond als ‘prestatiedirecteur’

Robert Smid23 jun 2011, 13:54
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2011, 13:54
Advertentie

Mark Wotte gaat aan een nieuw avontuur in zijn al rijke voetballoopbaan beginnen. De Nederlander heeft een wel heel opvallende aanbieding gekregen van de Schotse voetbalbond, die hij inmiddels heeft geaccepteerd. Op de website van de bond valt te lezen dat hij zijn jawoord heeft gegeven aan de functie van prestatiedirecteur. Daarmee is hij de eerste aller tijdens bij de Schotse FA.

/

Wotte moet erop toezien dat het niveau van het nationale voetbalteam weer aanzienlijk hoger zal worden. Schotland wist zich niet te plaatsen voor de afgelopen zes eindtoernooien en is flink teruggezakt. Als ‘prestatiedirecteur’ moet hij van onder af aan het team op sterkte brengen. Zo gaat hij van de jeugdelftallen tot en met het eerste elftal van Schotland zich vooral bezig houden met coördineren.

Tijdens een persconferentie liet de Schotse voetbalbond weten dat Wotte ‘een nieuwe, Schotse manier van voetballen moet ontwikkelen’. “Ik ben verheugd deze uitdaging aan te gaan. Dit is een zeer belangrijke rol in het moderne voetbal en het is mijn intentie om het Schotse voetbal weer naar de oude gloriedagen terug te brengen”, zo valt te lezen op de website van de Schotse voetbalbond.

“Kwalificatie voor grote kampioenschappen is de voornaamste prioriteit. We kunnen het niet langer aan toeval overlaten. Het Schotse voetbal moet collectief en strategisch werken om ons te verzekeren van getalenteerde spelers in alle leeftijdsgroepen.” Scotland United – A 2010 Vision, zoals het plan wordt genoemd, wordt gesteund met elf miljoen euro.

Bezig met laden …