voetbalzone

Wotte weigert boete te betalen na kritisch interview over Universitatea

Bart Kruyt06 okt 2010, 11:02
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2010, 11:02
Advertentie

Mark Wotte moet een flinke boete betalen aan zijn voormalig werkgever Universitatea Craiova. De Roemeense club wil liefst 25.000 euro zien van de Nederlandse trainer, die vorig seizoen een paar maanden werkzaam was bij Universitatea en zich in een interview kritisch uitliet over de vereniging. Wotte is echter niet van plan om over de brug te komen.

De coach, die inmiddels in Iran werkzaam is, vindt de boete overdreven. "Ik krijg de boete voor een simpel interview”, zegt Wotte in de Roemeense krant ProSport. “Nadat ik was geschorst door de club, vertelde ik teveel denk ik. Maar ik heb niets verkeerd gezegd. Ik heb niemand beledigd of heb niemand gekwetst. Dat ik een boete van 25.000 euro krijg is ongelooflijk."

De Roemeense bond heeft de straf inmiddels bevestigd en goedgekeurd, maar Wotte is niet van plan om de portemonnee te trekken. “Ik heb de laatste vier maanden geen salaris gehad, zij zijn mij nog 60.000 euro schuldig. We hebben al een beroep gedaan op de FIFA. Ik ga TAS en het Europese Hof voor Rechten van de Mens inschakelen. Deze sanctie is tegen de vrijheid van meningsuiting.”

Bezig met laden …