voetbalzone

Wotte wint belangrijk uitduel met Universitatea bij Rapid Boekarest

Erik van Dam27 mrt 2010, 22:02
Laatst bijgewerkt: 27 mrt 2010, 22:02
Advertentie

Universitatea Craiova heeft zaterdagavond haar derde en misschien wel belangrijkste overwinning geboekt sinds Mark Wotte de scepter zwaait bij de Roemeense club. Dankzij een bijzonder laat doelpunt van Costin Gangioveanu werd Rapid Boekarest met 1-0 opzij geschoven in eigen huis. Wotte en de zijnen klimmen tot boven de degradatiestreep.

Rapid had de afgelopen weken al laten zien dat het ook voor laagvliegers een te kloppen club was. Het boekte twee nipte overwinningen (1-0), maar ging vervolgens met diezelfde cijfers tweemaal onderuit. Craiova rook zaterdag dan ook bloed en dankte Gangioveanu dat de middenvelder in de negentigste minuut trefzeker was bij zijn poging op doel.

Craiova stijgt door de nipte overwinning drie plaatsen en staat vooralsnog twaalfde. Er staan nog tien duels op het programma, waarmee Wotte zijn ploeg nog verder in veilige havens kan loodsen. In de laatste weken ontmoet de oud-trainer van onder meer FC Utrecht en Willem II nog de top drie, bestaande uit CFR Cluj, FC Timisoara en Steaua Boekarest.

Bezig met laden …