Wout Weghorst gaat volledig door het lint na wissel en slaat de dug-out

Bart DHanis11 feb 2024, 23:10
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:54

Wout Weghorst was ogenschijnlijk niet blij met de keuze van zijn trainer om hem te wisselen. De Nederlandse spits moest na 68 het veld ruimen voor Andrej Kramaric, die vervolgens ook nog scoorde.

Lang leek het Bundesliga-duel tussen TSG Hoffenheim en FC Köln in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen. Hoffenheim-trainer Pellegrino Matarazzo besloot daarom Weghorst te vervangen door Kramaric.

Daar was de 31-jarige goaltjesdief het op zijn zachtst gezegd niet mee eens. Weghorst schreeuwde het hele stadion bij elkaar en sloeg vervolgens ook nog tegen het dak van de dug-out aan.

Uiteindelijk was het Köln dat de score opende na 80 minuten spelen. Max Finkgrafe krulde een vrije trap buiten bereik van doelman Oliver Baumann en maakte zo zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal.

Het bleek uiteindelijk niet genoeg voor de overwinning. In de blessuretijd maakte Kramaric, die Weghorst verving, er door middel van een dropkick in de zestien nog 1-1 van.

Weghorst speelt sinds het begin van dit seizoen voor Hoffenheim, dat hem tot aan het einde van het seizoen huurt van Burnley. De Duitse ploeg betaalt anderhalf miljoen euro om van zijn diensten gebruik te mogen maken.

Voor Hoffenheim maakte hij tot dusver vijf Bundesliga-treffers. De club staat achtste op de ranglijst en had bij een overwinning op Köln zelfs de zevende plek kunnen overnemen.