Wout WeghorstImago

Wout Weghorst had visioen dat hij de winnende zou maken voor Ajax tegen FC Groningen

Lars Capiau07 okt 2024, 07:10
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2024, 07:20
Advertentie

Wout Weghorst wist dat hij bij zijn invalbeurt tegen FC Groningen de winnende treffer zou maken. De Ajax-spits viel na 84 minuten spelen in en knikte de Amsterdammers kort voor tijd naar de overwinning. Nóg dieper in blessuretijd leverde Weghorst ook nog een assist: 3-1.

Na afloop vertelt de 32-jarige aanvalsleider, die niet fit genoeg was om meer dan tien minuten te voetballen, wat er door hem heen ging tijdens zijn invalbeurt. "Ik dacht alleen aan de winnende maken", aldus de 41-voudig international.

"Of ik wist dat ik het ging doen? Ja...", begint Weghorst te glimlachen. "Dat is altijd een beetje makkelijk, hè? Ik heb dat vorige keer bij het Nederlands elftal natuurlijk gezegd", doelt de spits op het EK-duel van Oranje met Polen.

In Oranjes eerste wedstrijd op het eindtoernooi keek het elftal van bondscoach Ronald Koeman lang tegen een gelijkspel aan, maar in de slotfase bezorgde Weghorst Nederland de overwinning: 1-2. Toen wist Weghorst ook al dat hij zou scoren.

“Ik kan je de appjes laten zien. Ik liet het mijn vriendin vanochtend al weten", zei hij destijds tegen de NOS. Het wordt 1-1 en 20 minuten voor het einde maak ik de 2-1. Het werd iets later, maar ik wist het. Ik visualiseerde het.”

Een soortgelijk tafereel ontvouwde zich zondag ook in de Johan Cruijff ArenA. "Maar je mag het aan Sam vragen, de fysieke trainer die bij ons de warming-up doet", wijst Weghorst op zijn gelijk. Hem bekroop na de door Etienne Vaessen gekeerde strafschop een winnend gevoel.

"Op het moment dat Branco (van den Boomen, red.) de penalty miste, zei ik tegen Sam: ik denk echt dat het vandaag gaat gebeuren." Weghorst kan begrijpen dat men vraagtekens bij het verhaal plaatst. "Ik heb dat de vorige keer bij Oranje gezegd. Dan lijkt het ook een beetje een mooi verhaal, van, elke keer als hij de winnende maakt heeft hij het al gevoeld."

Bezig met laden …