Wout Weghorst Imago

Wout Weghorst is op één onderdeel nu al de meest populaire speler van Ajax

Rian Rosendaal20 sep 2024, 17:00
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2024, 17:42
Advertentie

Bij Ajax worden shirts met de naam Wout Weghorst en rugnummer 25 erop het meest verkocht dit seizoen, zo maakt de Amsterdamse club vrijdag wereldkundig. Enigszins opmerkelijk, daar de aanvaller pas sinds enkele weken aan Ajax is verbonden.

''Hij speelt pas sinds kort bij de club, maar zijn populariteit onder de Ajax-supporters is overduidelijk. Het meest verkochte shirt van dit seizoen is die van Weghorst'', zo valt te lezen op de website van Ajax.

''De spits werd ook direct bij zijn eerste bezoek in de Johan Cruijff ArenA warm onthaald. Rugnummer 25 knalde direct door het plafond. Draag jij 'm ook dit jaar?'', vraagt de Ajax-leiding aan de achterban.

Dat Weghorst zo populair is, heeft voor een deel ook te maken met een verkoopcampagne van Ajax. Wie een shirt met de naam Weghorst en rugnummer 25 wilde, betaalde tijdelijk niets extra voor de bedrukking op het tricot.

De tweede plaats is in handen gekomen van Brian Brobbey, een concurrent van Weghorst. ''Nummer negen zie je dus veel op het shirt staan rond de Johan Cruijff ArenA.'' Brobbey ontbrak woensdag overigens tegen Fortuna Sittard (5-0 winst) wegens blessureleed.

De top drie wordt compleet gemaakt door Jorrel Hato. Jordan Henderson, die tegen Fortuna de aanvoerdersband droeg bij Ajax, moet het doen met de vierde plaats qua shirtverkoop. Bertrand Traoré, die afgelopen zomer terugkeerde bij Ajax, is de trotse nummer vijf.

Ajax voegt vrijdag in de berichtgeving rondom de shirtverkoop toe dat Davy Klaassen 'de snelste stijger' is binnen de Ajax-selectie wat betreft de verkoop van shirts met zijn rugnummer.

Klaassen kreeg bij terugkomst bij Ajax het shirt met nummer 18 toebedeeld. De middenvelder debuteerde woensdag onder applaus van het Ajax-publiek als invaller tegen Fortuna.

Bezig met laden …