voetbalzone

Wout Weghorst lijkt dicht bij transfer naar Burnley; transfersom bekend

Mart van Mourik29 jan 2022, 22:08
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2022, 22:08
Advertentie

Wout Weghorst is dicht bij een overstap van VfL Wolfsburg naar Burnley, zo meldt de Daily Mail zaterdagavond. De 29-jarige spits werd al sinds vrijdag gelinkt aan de club uit de Premier League en zaterdag zouden de betrokken partijen ‘positieve gesprekken’ hebben gevoerd. Volgens de berichtgeving zouden the Clarets bereid zijn circa 14,4 miljoen euro te betalen voor de aanvaller.


Vrijdagmiddag werden de geruchten over een transfer naar Burnley aangewakkerd door BILD, dat meldde dat Weghorst niet op de ochtendtraining van Wolfsburg was verschenen. Die Wölfe ontkenden echter dat er sprake is van een eventuele overgang en benadrukten dat Weghorst binnen aan een individueel programma had gewerkt. Volgens BILD had het individuele programma niet alleen met de persoonlijke vorm te maken, maar zou er meer aan de hand zijn.

Weghorst ligt tot medio 2023 vast in Wolfsburg, maar de Duitse club is voorlopig niet van plan om die verbintenis te verlengen. Een van de redenen daarvoor is volgens BILD het karakter van Weghorst. Wanneer de twaalfvoudig Oranje-international niet bijtekent, is komende zomer in principe het laatste moment voor Wolfsburg om nog een acceptabele transfersom aan hem over te houden. De vraagprijs van Wolfsburg zou momenteel iets meer dan twintig miljoen euro bedragen, maar mogelijk gaat de club nu dus akkoord dat Burnley op tafel heeft gelegd.

Wolfsburg nam Weghorst in de zomer van 2018 voor 10,5 miljoen euro over van AZ. Sindsdien kwam de voormalig speler van verder Willem II, FC Emmen en Heracles Almelo tot 70 doelpunten en 22 assists in 144 officiële wedstrijden. Dit seizoen verzorgde Weghorst tot dusver 7 treffers in 24 optredens voor de huidige nummer vijftien van de Bundesliga. Volgens de berichtgeving ziet Burnley in Weghorst de opvolger van de naar Newcastle United vertrokken Chris Wood.

Bezig met laden …