voetbalzone

Wout Weghorst weet definitief waar hij aan toe is bij Manchester United

Rian Rosendaal30 jun 2023, 19:40
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2023, 19:40
Advertentie

Wout Weghorst heeft definitief zijn laatste wedstrijd voor Manchester United gespeeld. De clubleiding meldt vrijdag namelijk dat de verhuurperiode ondanks een koopoptie geen vervolg krijgt, waardoor de Nederlandse aanvaller terugkeert bij zijn werkgever Burnley. Weghorst kwam op 3 juni voor het laatst in actie voor the Red Devils, die op die dag met 2-1 verloren van Manchester City in de finale van de FA Cup.

Naast Weghorst vertrekt ook Marcel Sabitzer uit Manchester. De Oostenrijkse middenvelder keert terug bij Bayern München. "Beiden leverden een veelzeggende bijdrage aan ons succes in de EFL Cup en de derde plaats in de Premier League. Waarbij Weghorst de assist leverde voor het doelpunt van Marcus Rashford in de uiteindelijke overwinning op Newcastle United op Wembley." Manchester United won in februari in de finale van de EFL Cup met 2-0 van Newcastle United en veroverde hierdoor de eerste prijs in zes jaar tijd.

Weghorst werd regelmatig gebruikt door manager Erik ten Hag, al was dat lang niet altijd als basisspeler. De boomlange spits (30) verlaat Old Trafford met dertig optredens achter zijn naam. Weghorst wist alleen in de Europa League en de EFL Cup een keer het net te vinden. In de Premier League bleven doelpunten uit. Hij keert nu terug bij het gepromoveerde Burnley, waar zijn contract doorloopt tot de zomer van 2025.

Het Engelse talkSPORT bracht Weghorst enkele weken geleden in verband met Everton, al lijkt de interesse inmiddels te zijn bekoeld. Burnley, dat onder leiding van manager Vincent Kompany terugkeert in de Premier League, verhuurde Weghorst in de eerste helft van afgelopen seizoen aan Besiktas. Tot nu toe kwam de voormalig spits van AZ en Heracles Almelo twintig keer uit voor Burnley in de hoogste Engelse competitie, waarin hij twee goals en drie assists produceerde.

Bezig met laden …