voetbalzone

Wrede uitschakelingstactiek onthuld: ‘Je neemt je beurt om Zaha te trappen’

Tim Siekman28 sep 2018, 20:28
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2018, 20:28
Advertentie

Troy Deeney is al enkele jaren actief in de Premier League en de spits van Watford heeft al veel klasbakken als tegenstander gehad. Deeney gaf onlangs aan dat hij Virgil van Dijk de beste verdediger in Engeland vindt. De aanvaller laat tegenover de BBC weten dat hij ook veel bewondering heeft voor Wilfried Zaha, sterspeler van Crystal Palace.

"Je neemt je beurt om hem te trappen. Ik weet dat niemand dat wil horen, maar je gaat! 'Jij trapt deze keer, jij de volgende keer.' Je moet niet steeds dezelfde speler hebben die hem tackelt, want je weet dat je een kaart krijgt", zegt Deeney. Zaha klaagde eerder dat hij meer bescherming wilde van de scheidsrechter, maar Deeney probeert dit in het nadeel van de Ivoriaans international uit te spelen.

"Ik zeg dan: 'Scheids, wees niet de eerste die hem een penalty geeft. Maak het hem niet te makkelijk.' Je probeert de scheidsrechter toch te beïnvloeden. Of de scheidsrechters kunnen worden beïnvloed? Absoluut. Totdat de robots het gaat doen, is er altijd ruimte voor een menselijke fout. Dus je probeert dat in je voordeel te laten werken."

"We weten allemaal dat Wilf emotioneel is op het veld. Dus als hij getackeld wordt en vindt dat er een overtreding op hem is gemaakt, gaat hij schreeuwen naar de scheidsrechter. Het zit in de menselijke aard, dat als er naar je geschreeuwd wordt door iemand, je hem geen geen gunst gaat verlenen, of wel?", besluit de dertigjarige aanvaller.

Bezig met laden …