voetbalzone

Wurgcontract getekend als elfjarige verpest profvoetbaldroom

Thijs Post19 jan 2016, 23:10
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2016, 23:10
Advertentie

Luke Francis had net als veel andere kinderen een droom om profvoetballer te worden. Toen hij als elfjarige een contract tekende bij Sheffield Wednesday was hij dolgelukkig. Dat contract zit hem nu behoorlijk in de weg, zo laat de nu zestienjarige Francis optekenen in de Engelse media.

Francis had het niet naar zijn zin in de jeugdopleiding van Sheffield Wednesday en toen hij dertien jaar oud was besloot hij te vertrekken. Nu blijkt het contract dat destijds getekend werd een wurgcontract te zijn. Als Francis een profcontract tekent bij een andere club heeft Sheffield Wednesday contractueel gezien recht op een tekenvergoeding van circa 13.000 euro en een wedstrijdvergoeding van circa 3.250 euro per wedstrijd met een maximum van circa 325.000 euro.

Er is nu geen profclub die zijn handen wil branden aan Francis. Sheffield United en Rotherham United hebben interesse, maar happen door het wurgcontract uiteraard niet toe. “Het is enorm frustrerend, want ik ben goed genoeg om voor een profclub te spelen”, baalt Francis. “Wat Wednesday vraagt is belachelijk, het schrikt andere clubs af. Hoe kunnen ze deze bedragen nou vragen voor een kind dat drie jaar geleden is vertrokken?”

Moeder Francis had destijds geen benul wat er precies ondertekend werd. Nu neemt de familie Francis een advocaat in de arm. Sheffield Wednesday heeft inmiddels al laten weten mee te willen denken, maar de club lijkt niet van plan om de hele clausule te schrappen.

Bezig met laden …