voetbalzone

Xabi Alonso geniet: 'Maar mijn kinderen kunnen het waarschijnlijk beter'

Matthijs van Laar23 okt 2015, 14:44
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2015, 14:44
Advertentie

Xabi Alonso verraste vorig jaar de voetbalwereld door over te stappen van Real Madrid naar Bayern München. De routinier leek uitstekend op zijn plek in de Spaanse hoofdstad, maar kon de lokroep van landgenoot Josep Guardiola niet weerstaan en tekende een tweejarig contract bij der Rekordmeister. Na iets meer dan een jaar in Duitse dienst blikt hij terug.

voetbalzone

“Ik heb de juiste keuze gemaakt”, vertelt de 33-jarige controleur op de website van Bayern. “Tot nog toe heb ik het uitstekend naar mijn zin. Het is een prachtige ervaring voor mij. We voelen ons allemaal thuis. Mijn kinderen vinden het fijn hier en voor mij als vader is dat zeer belangrijk. Ik ben pas gelukkig als mijn familie dat ook is.”

Alleen de Duitse taal is nog een probleem voor de ex-speler van onder meer Liverpool. “Mijn kinderen spreken het waarschijnlijk beter dan ik. Maar ik doe mijn best en probeer het zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Het gaat redelijk”, aldus Alonso. “In de kleedkamer probeer ik Duits te praten met de Duitse jongens. Als dat niet lukt, schakel ik gewoon over op Engels.”

Bezig met laden …