voetbalzone

Xabi Alonso: ‘Ik twijfel niet aan hem, hij is de toekomst van Real en Spanje’

Erik van Dam10 jun 2014, 12:37
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2014, 12:37
Advertentie

Xabi Alonso werkt nu bijna een jaar samen met Asier Illarramendi en is flink onder de indruk geraakt van zijn teamgenoot. Real Madrid haalde de Spanjaard vorig jaar zomer voor zo’n 32 miljoen euro weg bij Real Sociedad en in zijn eerste seizoen heeft Illarra vooral veel geleerd. Carlo Ancelotti deed niet altijd een beroep op hem, maar volgens Alonso komt dat echt nog wel.

voetbalzone

De verdedigende middenvelder heeft het volgens Alonso geweldig gedaan in zijn eerste jaar in Madrid. Hij kan nu alleen maar beter worden, voorspelt de acht jaar oudere collega van Illarramendi. “Hij is echt de toekomst, hij heeft pas net zijn eerste jaar achter de rug waarin er ontzettend veel rondom hem veranderde. Ik twijfel niet aan hem, hij gaat zich absoluut bewijzen bij Real Madrid en Spanje.”

Alonso en Illarramendi hebben behalve Real Madrid ook Real Sociedad gemeen als club: eerstgenoemde speelde er vijf seizoenen en Illarramendi zes. “Ik ben geen geboren en getogen madridista. Sociedad is altijd mijn club geweest en gebleven en dat geldt ook voor mijn vrouw en familieleden. Je kunt me meer zien als een geadopteerde madridista”, zegt Alonso.

Bezig met laden …