voetbalzone

Xabi Alonso onder de indruk: ‘Hij is negentien jaar, maar hij is er klaar voor’

Yanick Vos08 sep 2016, 07:55
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2016, 07:55
Advertentie
/

Renato Sanches mag zich sinds deze zomer speler van Bayern München noemen. De club uit Beieren nam hem voor 35 miljoen euro over, een bedrag dat kan oplopen tot liefst tachtig miljoen euro. Een hoop geld, maar volgens Xabi Alonso goed besteed. De Spanjaard heeft hoge verwachtingen van de negentienjarige Portugese middenvelder.

Het grote publiek maakte afgelopen zomer kennis met Sanches, die een sleutelrol speelde in het succes van Europees kampioen Portugal op het EK in Frankrijk. “Hij gaat een heel belangrijke speler voor ons worden”, zegt Xabi Alonso in gesprek met ESPN. “Hij loopt over van energie, is fysiek enorm sterk en heeft honger naar alle prijzen. Een zeer goede aankoop voor de club.”

Dat Sanches pas negentien jaar is, zegt Xabi Alonso niets. “Leeftijd maakt niets uit. Hij is negentien, maar hij is er klaar voor. Hij is nu al een topspeler”, vervolgt de verdedigende middenvelder van Bayern. “Dat is het belangrijkste voor iedere voetballer, of hij nou negentien of 35 jaar oud is.” Sanches wacht nog op zijn debuut in de Bundesliga na een dijbeenblessure. Mogelijk maakt hij vrijdag tegen Schalke 04 zijn eerste minuten in de Duitse competitie.

Bezig met laden …