voetbalzone

'Xabi is voor dit Real Madrid net zo belangrijk als Cristiano Ronaldo'

Bart Kruyt10 jan 2014, 09:08
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2014, 09:08
Advertentie

Xabi Alonso werd in verband gebracht met diverse clubs uit binnen- en buitenland, maar besloot uiteindelijk om Real Madrid gewoon trouw te blijven. De middenvelder zette woensdag zijn handtekening onder een nieuw contract bij de Koninklijke en blijft nu tot medio 2016 aan de Spaanse recordkampioen verbonden. Volgens José Amavisca betekent dat geweldig nieuws voor Real.

/

Amavisca speelde in het verleden jarenlang in het Santiago Bernabéu en volgt Real nog op de voet. "Xabi Alonso is heel belangrijk voor deze ploeg", zegt de voormalig aanvaller tegen Goal. "Real begon dit seizoen pas goed te spelen toen Xabi terugkeerde in het team, na zijn blessure. Zijn terugkeer betekende een enorme verandering voor het elftal."

"Xabi is voor dit Real Madrid net zo belangrijk als Cristiano Ronaldo", meent Amavisca. "Ronaldo is de doelpuntenmaker, maar Xabi zet de lijnen uit op het middenveld. Hij neemt de ploeg bij de hand en bepaalt het tempo. Zijn contractverlenging is erg goed nieuws voor Real." De 32-jarige Alonso is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Real.

Bezig met laden …