voetbalzone

Xavi: ‘Barcelona kan met hem wel tien, twaalf, vijftien jaar vooruit’

Erik van Dam03 jun 2015, 10:01
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2015, 10:01
Advertentie

Xavi speelde bij Barcelona jarenlang samen met Víctor Valdés achter zich onder de lat. De ervaren middenvelder bouwde een goede verstandhouding op met de keeper, maar vorig seizoen maakte Valdés bekend weg te zullen gaan uit Catalonië. Hij wilde nieuwe ervaringen opdoen en een andere cultuur leren kennen en ter vervanging arriveerden Claudio Bravo en Marc-André ter Stegen in Camp Nou. Ter Stegen heeft Xavi positief verrast.

voetbalzone

De kwaliteiten van Bravo kende Xavi al, omdat de Chileen al acht jaar actief was op de Spaanse velden. “Maar Ter Stegen kende ik nog helemaal niet en ik had hem ook nog nooit zien spelen, voor hij bij ons kwam. Ik vind dat Andoni Zubizarreta wel een goede zet heeft gedaan door hem aan te trekken. Sterker nog, hij was een uitstekende keuze. Barcelona kan met hem wel tien, twaalf, vijftien jaar vooruit”, klinkt het lovend.

“Ik heb om eerlijk te zijn nog nooit een doelman gezien, die zó goed is met zijn voeten als Marc-André”, geeft Xavi aan. De 23-jarige Duitser werd de eerste keus van Luis Enrique voor de Champions League-duels. Hij miste geen minuut in Europa en keepte tot op heden twaalf duels in het miljoenenbal: zes keer hield hij ‘de nul’. Zaterdag staat Ter Stegen in de finale tegen Juventus ook weer onder de lat.

Bezig met laden …