voetbalzone

Xavi bereikt mijlpaal in shirt Barcelona: 'Heel speciaal voor mij'

Bart Kruyt17 jan 2014, 06:40
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2014, 06:40
Advertentie

Xavi begon donderdag op de bank, maar kwam in de tweede helft als invaller binnen de lijnen tegen Getafe. Daardoor bereikte de middenvelder een speciale mijlpaal: hij speelde zijn 700ste officiële wedstrijd in het shirt van Barcelona. "Dit is heel speciaal voor mij", zei Xavi na afloop. "Ik voel me nog belangrijk voor het team en geniet van dit seizoen. Meer kan ik niet vragen."

voetbalzone

Xavi maakte op 18 augustus 1998 zijn debuut voor Barcelona, tegen Real Mallorca. De middenvelder bleef de Catalaanse club vervolgens trouw en won met Barcelona liefst 22 hoofdprijzen, waaronder 3 keer de Champions League en 2 keer de wereldbeker voor clubteams. Donderdagavond bereikte hij de grens van 700 wedstrijden voor de Spaanse landskampioen.

"Dit is iets wat je niet vaak ziet en alleen spelers van zijn niveau kunnen dit presteren", zei Gerardo Martino na afloop. "Ik spreek nu als fan, en niet als zijn coach, maar ik hoop dat Xavi nog lang bij Barcelona zal blijven en zijn loopbaan hier afsluit. Xavi is zo goed, hij zou niet bij een andere club met pensioen moeten gaan."

Bezig met laden …