voetbalzone

Xavi legt uit: ‘Ze zijn het oude Spanje: wel de spelers, maar niet het geloof’

Erik van Dam13 nov 2015, 18:30
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2015, 18:30
Advertentie

Xavi denkt dat Engeland in internationaal verband veel beter zou kunnen presteren dan het de laatste jaren heeft gedaan. The Three Lions imponeerden de laatste twintig jaar eigenlijk niet en een plek bij de laatste vier op het EK 1996 was de hoogste finish in de voorbije twee decennia. Xavi, die juist ten top glorieerde met Spanje, denkt dat Engeland gewoon een flinke dosis zelfvertrouwen nodig heeft.

voetbalzone

“Ze hebben daar Raheem Sterling, Ross Barkley, Jack Wilshere die veel pech heeft gekend. Jonge spelers, getalenteerde spelers. Ze zijn het oude Spanje: ze hebben wel de spelers, maar ze hebben niet het geloof en het vertrouwen om toernooien te winnen”, legt Xavi uit. “Als ze die barrière kunnen doorbreken, zoals wij dat ook deden, dan kunnen ze een winnend team worden”, gelooft de 35-jarige strateeg op het middenveld.

Xavi, die in 2008 en 2012 het EK won met Spanje en in 2010 wereldkampioen werd met zijn land, zegt dat Engeland ook immer te maken heeft met een gigantische druk van buitenaf. “Bij Spanje is die druk toch anders. Ze spelen met kalmte en zelfbeheersing, Engeland doet dat niet. Het is gewoon klote wanneer je land verwacht dat je zult winnen en je dat niet doet. Ik weet hoe dat is”, aldus Xavi, die aan het afsluiten is bij Al-Sadd.

Bezig met laden …