voetbalzone

Xavi roept op tot ‘vernietiging’ van Atlético: ‘Het is kop of munt’

Thijs Post07 apr 2014, 14:59
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2014, 14:59
Advertentie

Voor Barcelona is het woensdag erop of eronder. De sterrenformatie van Gerardo Martino speelde in de eerste kwartfinale van de Champions League met 1-1 gelijk tegen Atlético Madrid. Een ongunstige uitslag voor Barcelona, dat in Vicente Calderón niet genoeg heeft aan een doelpuntloos gelijkspel. Er zal gewonnen moeten worden, weet middenvelder Xavi.

voetbalzone

“Het is een beslissende wedstrijd, het is een duel van kop of munt”, geeft de routinier te kennen aan Marca. “Wij hebben het altijd erg lastig om kansen te creëren tegen Atlético Madrid. We moeten winnen, dat is in ons voordeel. Het is een tegenstander die we moeten vernietigen. Zorgen dat we een vroege voorsprong pakken en dan zien hoe zij reageren.” Xavi wil dat doen met het gebruikelijke spel van Barcelona. “Spelen op balbezit, domineren en dan aanvallen.”

Het is nog niet zeker of Diego Costa in actie kan komen voor Atlético Madrid. “Hij is een belangrijke speler voor Atlético. Hij houdt de bal vast, is snel en is fysiek. Als hij niet speelt, is dat een serieuze aderlating voor Atlético", besluit Xavi.

Bezig met laden …