voetbalzone

Xavi Simons lijkt PSG niet in te ruilen voor Bayern München, maar voor oude bekende RB Leipzig

Rian Rosendaal23 jul 2024, 16:27
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:57
Advertentie

RB Leipzig vertrouwt erop dat Xavi Simons op huurbasis terugkeert bij de club. Dit meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano dinsdag op X. Oliver Mintzlaff, sinds eind 2022 verantwoordelijk voor de sporttak van het Red Bull-concern, doet er in gesprekken alles aan om Simons voor Leipzig te behouden.

Paris Saint-Germain, waar Simons nog tot medio 2027 onder contract staat, is niet van plan om de aanvallende middenvelder deze zomer te verkopen. Een huurdeal is wel mogelijk en Leipzig hoopt daarvan te profiteren. Simons kwam afgelopen seizoen al op huurbasis uit voor die Roten Bullen.

Romano benadrukt op X dat de strijd met Bayern München nog niet definitief is gewonnen door Leipzig. Er heerst in de Red Bull Arena echter vertrouwen dat Simons snel weer aansluit bij de selectie van trainer Marco Rose. De Oranje-international liet in het seizoen 2024/25 in 32 Bundesliga-duels 8 goals en 13 assists noteren.

Bayern


L'Équipe en Florian Plettenberg van de Duitse tak van Sky Sport meldden afgelopen weekeinde dat Bayern zijn zinnen heeft gezet op de komst van Simons. De Duitse grootmacht zou bereid zijn om 90 miljoen euro te betalen aan PSG.

Plettenberg benadrukt dat Bayern verschillende scenario's bespreekt. De club kan Simons deze zomer al contracteren, maar zou er ook voor kunnen kiezen om te wachten tot volgend jaar zomer.

De reden om nog een jaar te wachten is dat PSV dan geen deel meer uitmaakt van de deal, wat alles een stuk eenvoudiger maakt. Op dit moment zitten de Duitsers vol in onderhandeling met PSG, maar Leipzig blijkt dus een geduchte concurrent te zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …