voetbalzone

Xavi Simons onthult wie de belangrijkste reden was om voor Leipzig te kiezen

Sam Vreeswijk27 jul 2023, 20:00
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:05
Advertentie

Trainer Marco Rose was de belangrijkste reden waarom Xavi Simons besloot om te kiezen voor RB Leipzig. Dat vertelde de twintigjarige huurling van Paris Saint-Germain donderdag op een persmoment van de Duitse club. Simons werd deze zomer door PSG teruggekocht van PSV, waarna hij vrijwel direct werd uitgeleend aan Leipzig.

"Ik vind de Bundesliga heel uitdagend”, begint Simons. “Jonge spelers kunnen zich in Duitsland heel goed ontwikkelen. Uiteraard hoor je al veel van spelers die je kent over de club, daar won ik informatie bij in en ik sprak met de coach (Rose, red.). Daar kreeg ik meteen een heel goed gevoel bij. Dat was zo goed, dat ik deze kans niet kon laten schieten. Ik wilde er direct voor gaan, hij was de belangrijkste reden."

Waar Simons vorig seizoen Champions League-voetbal misliep met PSV, doordat Rangers te sterk was in de voorronde, mag hij zichzelf dit seizoen met Leipzig wél laten zien in het miljardenbal. En daar is hij blij mee. "Het is de mooiste clubcompetitie om in te spelen. Als je klein bent, televisiekijkt, dan wil je naar dat podium. Vorig jaar lukte het me niet, nu wel. Dat maakt me heel enthousiast. Ik kan me gaan laten zien tussen de beste spelers ter wereld."

In principe is het de bedoeling dat Simons na dit seizoen terugkeert naar PSG, al lijkt hij zelf een langer verblijf bij voorbaat niet uit te sluiten. "Mijn doel is eerst om te genieten van mijn tijd hier. Ik zal alles geven op het veld. Wat daarna gebeurt? Dat kan ik niet zeggen. Of ik langer blijf? Ik zie het dan wel." Voor Simons en Leipzig begint het nieuwe seizoen officieel op zaterdag 12 augustus, als Bayern München de tegenstander is in de strijd om de Duitse Supercup.

Bezig met laden …