voetbalzone

Xavi Simons richt zich in afscheidsfilmpje tot PSV-fans en Ruud van Nistelrooij

Jonathan van Haaster19 jul 2023, 17:47
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 17:47
Advertentie

Xavi Simons heeft in een afscheidsfilmpje op sociale media afscheid genomen van PSV en zijn fans. De aanvallende middenvelder annex linksbuiten keert terug naar Paris Saint-Germain, dat hem tot medio 2027 vastlegt en voor een jaar verhuurt aan RB Leipzig. PSV had lange tijd goede hoop om Simons langer in Eindhoven te houden, maar slaagde uiteindelijk niet in zijn missie.

"Lieve PSV-fans", begint Simons. "Ik wil jullie laten weten hoe bijzonder dit seizoen voor mij is geweest. Dit jaar is zonder twijfel het jaar waarin ik het meeste heb genoten van profvoetballer zijn. Vanaf de eerste dag heb ik jullie liefde vanaf dichtbij gevoeld. Jullie openden de deuren van jullie huis. Ik merkte gelijk dat ik deel uitmaakte van de grote PSV-familie. Ik voelde me geliefd en welkom. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik de kleedkamer heb mogen delen met spelers die een grote indruk op mij hebben achtergelaten. De prijs van topscorer van de competitie is voor ons allemaal." Simons leek het afgelopen seizoen de topscorerstitel te laten aan Anastasios Douvikas van FC Utrecht, maar dankzij een treffer in blessuretijd bij AZ op de laatste speeldag schoot Simons zichzelf naast de Griek.

Tweets by PSV

Simons had met zijn goals en assists een groot aandeel in de tweede plaats van PSV in de Eredivisie en de winst van de Johan Cruijff Schaal en TOTO KNVB Beker. "In het bijzonder wil ik spreken over de trainer, Ruud van Nistelrooij", zegt Simons over de oefenmeester die hem overtuigde naar Eindhoven te komen. De oud-spits stapte voor de laatste wedstrijd van vorig seizoen tegen AZ op. "Door hem kwam mijn grote droom uit: spelen op een WK met Oranje. Hij haalde het beste uit mij naar boven. Hoewel we de landstitel niet wonnen, plaatsten we ons voor de voorronde van de Champions League. Daarnaast hebben we de Supercup en de KNVB Beker gewonnen. Dat waren magische momenten, die jullie en ik nooit zullen vergeten."

"Als ik dit zo zeg, raakt dit mij heel erg", gaat hij verder. "Omdat ik me nog nooit zo ergens heb thuis gevoeld in zo'n korte tijd. Ik koester elk moment in dit shirt. Elke glimlach die jullie mij en mijn familie hebben bezorgd. Eindhoven en PSV zullen altijd heel belangrijk voor me zijn. Ik ben jullie ontzettend dankbaar voor alles wat jullie voor me hebben gedaan. Adios, Xavi", sluit Simons af. Hij kwam het afgelopen seizoen naar PSV, dat hem overnam van Paris Saint-Germain. PSV legde hem tot medio 2027 vast, waardoor zijn nabije toekomst in de Eredivisie leek te liggen. Simons bleek echter een clausule in zijn contract te hebben staan, die bepaalde dat hij voor slechts zes miljoen euro kon worden teruggekocht door PSG. Het laatste woord was voor Simons, die besloot terug te keren. Eerst volgt Leipzig, dat hem voor een seizoen huurt.

Bezig met laden …