voetbalzone

Xavi Simons start gesprekken met Paris Saint-Germain

Jeroen van Poppel14 jul 2023, 20:43
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2023, 20:43
Advertentie

Xavi Simons heeft de gesprekken met Paris Saint-Germain geopend, zo meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. De twintigjarige aanvallende middenvelder heeft daarmee gewacht totdat hij met de clubleiding van PSV over contractverlenging had gesproken. De Eindhovenaren willen een snelle 'ja' uit de mond horen van Simons, maar ondanks 'goede gesprekken' is dat niet gebeurd.

Al een jaar lang zweeft de clausule in het contract van Simons boven de markt. Inmiddels is duidelijk dat de Oranje-international tussen 1 juli en 31 juli voor slechts zes miljoen euro kan overstappen naar Paris Saint-Germain, indien de speler daar zelf de voorkeur aan geeft. PSG heeft het bod van zes miljoen euro begin juli al neergelegd bij PSV, zo wist Fabrizio Romano te melden. De bal ligt volledig bij Simons.

Aanvankelijk was PSG geen partij, omdat Simons eerst het verhaal van PSV aanhoorde. De Eredivisionist wil deze zomer dolgraag met de spelmaker verlengen, om zo de PSG-clausule voor eens en altijd ongedaan te maken. Er ligt een 'spetterend aanbod' voor Simons klaar, maar de sterspeler van PSV wil nu ook naar PSG luisteren. Daar is deze zomer met Luis Enrique een nieuwe trainer begonnen. De twee kennen elkaar uit hun gezamenlijke tijd bij Barcelona, waar Simons tussen 2010 en 2019 in de jeugd speelde. "Duidelijk is dat PSG weer een serieuze gesprekspartner is: dat is een ontwikkeling", schrijft Elfrink op Twitter.

Simons heeft deze week de training bij PSV volgens afspraak 'gewoon' hervat. "Simons is dus nog bij PSV en er is dus nog geen officiële deal", aldus Elfrink. Simons heeft meer opties dan alleen PSV en PSG: bijna de voltallige Europese top jaagt deze zomer op zijn handtekening. "Ook Britse clubs blijven pushen", zegt Elfrink daarover. Simons wordt onder meer gelinkt aan Arsenal, Manchester United en Borussia Dortmund.

Bezig met laden …