voetbalzone

Xavi Simons verlaat PSV en keert terug bij Paris Saint-Germain

Tom Rofekamp16 jul 2023, 09:39
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2023, 09:39
Advertentie

Xavi Simons laat PSV al na één seizoen achter zich. De Eindhovenaren melden dat de twintigjarige middenvelder kiest om terug te keren bij zijn oude werkgever Paris Saint-Germain. Het is een enorme aderlating voor PSV, dat goede hoop had op het behouden van zijn sterspeler. PSG betaalt naar verluidt slechts zes miljoen euro voor Simons' terugkeer.

Simons was op trainingskamp met PSV, dat hij per direct verliet om zijn transfer af te ronden. Zaterdag stond hij nog 'gewoon' op het veld tijdens het gewonnen oefenduel met FC Blau-Weiss Linz (1-2). Het bleken zijn laatste minuten voor de Noord-Brabanders, daar de groeibriljant toch kiest voor een terugkeer naar Frankrijk. Daar stond Simons tot vorig jaar nog onder contract.

Bekend was dat de Oranje-international al praatte met PSG over een terugkeer. De aanstelling van Luis Enrique kan een doorslaggevende factor geweest zijn. De Spanjaard, die Christophe Galtier opvolgde als hoofdtrainer, werkte bij Barcelona toen Xavi daar in de jeugdopleiding speelde. Enrique lijkt Simons een serieuze kans te geven, nadat hij in zijn enige seizoen in Eindhovense dienst met negentien goals gedeeld bovenaan de topscorerslijst van de Eredivisie eindigde.

Wegens de beruchte transferclausule betaalt PSG slechts zes miljoen euro voor het twintigjarige toptalent. Die kwam in zijn eerste periode in Parijs tot elf duels, waarin hij niet scoorde maar wel een assist afleverde. PSG haalt zo zijn zomeraanwinst, nadat Hugo Ekitike (28,5 miljoen euro, Stade Reims), Milan Skriniar (transfervrij, Internazionale), Marco Asensio (transfervrij, Real Madrid), Lucas Hernández (45 miljoen, Bayern München), Manuel Ugarte (Sporting Portugal, 60 miljoen), Cher Ndour (transfervij, Benfica) en Kang-in Lee (22 miljoen, RCD Mallorca) eerder al naar de club kwamen. Onder meer Lionel Messi, Sergio Ramos en Mauro Icardi vertrokken.

Bezig met laden …