voetbalzone

Xavi Simons verlaat PSV niet alleen om het geld: zeker 4 redenen bekend

Mart van Mourik16 jul 2023, 23:40
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2023, 23:40
Advertentie

Xavi Simons heeft PSV om meerdere redenen verlaten voor Paris Saint-Germain. In een analyse van De Telegraaf wordt duidelijk dat niet alleen geld een rol speelde voor de aanvallende middenvelder, maar dat ook het gebrek aan ‘bevlogenheid’ bij zijn ploeggenoten meespeelde in zijn overwegingen. “Dat deed hem twijfelen of PSV en de Eredivisie de ideale omgeving vormden om zich door te ontwikkelen richting Europese top”, zo schrijft het dagblad.

Een eerste signaal dat PSV weleens naast Simons kon gaan grijpen werd al afgegeven toen hij van zaakwaarnemer Rafaela Pimenta overstapte naar Darren Dein. Waar algemeen directeur Marcel Brands een uitstekende verstandhouding had met Pimenta, was de relatie met de Engelse makelaar veel koeler. Volgens De Telegraaf gingen bij PSV de alarmbellen al af op het moment dat Simons koos voor een makelaarswissel.

Verder weet de krant dat Simons enigszins ontevreden was met het gebrek aan bevlogenheid bij zijn medespelers. De twintigjarige creatieveling was zelf met een professioneel team bezig om ook buiten de trainingen om een betere speler te worden, maar hij voelde dat zijn teamgenoten dat in onvoldoende mate deden. Mede daardoor begon hij te twijfelen over de geschiktheid van PSV en de Eredivisie voor zijn ontwikkelingen.

Ruud van Nistelrooij speelde daarnaast een belangrijke rol in de komst van Simons naar PSV, maar met Peter Bosz heeft de spelmaker, logischerwijs, nog niet de band kunnen opbouwen die hij met zijn vorige trainer had. Tot slot is PSG dusdanig kapitaalkrachtig dat iedere aanbieding van PSV niet in de buurt kwam van wat de Parijzenaren Simons konden bieden. De financiële aantrekkelijkheid van het salarisvoorstel in combinatie met het sportieve plaatje dat geschetst werd hebben Simons uiteindelijk overtuigd.

Bezig met laden …