Xavi Simons zet Nederland met fabuleuze goal op voorsprong tegen Engeland

Jeroen van Poppel10 jul 2024, 21:09
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:41

Het Nederlands elftal is fantastisch begonnen aan de halve finale van het EK tegen Engeland. Xavi Simons zette Oranje al in de achtste minuut van de wedstrijd op voorsprong met een waanzinnige knal richting de kruising. Doelman Jordan Pickford zat nog wel aan de kanonskogel van Simons, maar onvoldoende om een doelpunt te voorkomen: 1-0.

Simons wist op het middenveld af te rekenen met zijn directe tegenstander Declan Rice, waardoor de voormalig PSV'er op zeventien meter van het doel ruimte had om te schieten. Simons aarzelde niet en vuurde een harde knal af richting verre kruising.

Lang hield de voorsprong van Nederland niet stand, want Engeland kreeg in de achttiende minuut een penalty. Denzel Dumfries probeerde een volley van Harry Kane te blokken, maar raakte daarbij de Engelse spits. Kane ging zelf achter de bal staan en schoot die voldoende onderin de hoek om Bart Verbruggen geen kans te geven: 1-1.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!