voetbalzone

‘Xavi velt definitief oordeel over toekomst Dest bij Barcelona’

Jan Hoeksema09 jul 2023, 11:19
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2023, 11:19
Advertentie

Sergiño Dest mag vertrekken bij FC Barcelona. De Amerikaanse rechtsback komt niet voor in de plannen van trainer Xavi en moet op zoek naar een nieuwe club. Dat meldt het Spaanse Mundo Deportivo zondag. De 22-jarige ex-Ajacied zou ondanks zijn teleurstellende periode bij AC Milan in de belangstelling staan van meerdere clubs uit de Premier League.

Met name Crystal Palace en Fulham zouden interesse hebben in de diensten van Dest. De 25-voudig international van de Verenigde Staten heeft volgens Transfermarkt een waarde van 10 miljoen euro. Naar verluidt verlangt Barcelona een bedrag rond de 17 miljoen pond, omgerekend bijna 20 miljoen euro, voor de verdediger. Dit bedrag komt overeen met de koopoptie die Milan in het contract van Dest had bedongen.

Dat Dest uit Barcelona mag vertrekken komt niet als een verrassing. In zijn eerste twee seizoenen voor Blaugrana werd de in Almere geboren verdediger nooit een onbetwiste basisspeler. Vorig jaar zomer koos Dest voor een verhuurperiode bij Milan, in de hoop zijn carrière nieuw leven in te blazen. Bij de Rossoneri kwam hij echter nog minder aan de bak. In totaal speelde Dest slechts veertien keer voor de Milan, waarvan zes keer als basisspeler. Sinds januari kwam de rechtsback zelfs helemaal niet meer in actie voor zijn club.

Barcelona betaalde in 2020 zo'n 21 miljoen euro aan Ajax om de Amerikaan over te nemen. Met behulp van variabelen kon dat bedrag met 5 miljoen oplopen. Dest tekende een contract voor vijf jaar en ligt dus nog tot medio 2025 vast in Spanje. De verdediger was op dat moment bezig aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Voor Ajax speelde Dest, die naast een Amerikaans ook een Nederlands paspoort heeft, 38 wedstrijden.

Bezig met laden …