voetbalzone

‘Xavi vertrekt in de zomer en twijfelt nog tussen twee competities’

Erik van Dam07 mrt 2015, 14:31
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2015, 14:31
Advertentie

Volgens Marca is het zeker dat Barcelona-legende Xavi in de zomer weggaat bij zijn club. Na het seizoen 2013/14 dacht de middenvelder al hardop na over een vertrek uit Camp Nou en had hij zijn koffers al gepakt, zo onthulde hij in december. Hij zou naar de Verenigde Staten gaan, maar voorzitter Josep María Bartomeu weerhield hem ervan. Na dit seizoen is het echter alsnog zover en gaat Xavi op zeker weg bij zijn club.

voetbalzone

Xavi heeft er straks zeventien seizoenen in het eerste van Barça opzitten. Hij wil afbouwen in een kleinere competitie, waar het tempo minder hoog ligt, en heeft daarbij twee landen in gedachten: de Verenigde Staten en Qatar. Marca claimt dat er vanuit de oliestaat al een aanbieding is gedaan, waarbij Xavi nog drie jaar voetbalt en in totaal zes miljoen euro aan salaris kan opstrijken. Zijn gezin zou niet onwelwillend staan tegenover een verblijf van enkele jaren in Qatar.

De andere optie is dus de Major League Soccer. New York City FC was vorig jaar zomer al erg geïnteresseerd en is dat nog altijd. Txiki Begiristain en Ferran Soriano werken voor Manchester City, de moederclub van de Amerikanen, en hebben een verleden bij Barcelona. Zij hopen Xavi ervan te overtuigen dat een laatste avontuur in de MLS het beste voor hem is. Frank Lampard vertrekt, zodra het seizoen 2014/15 erop zit, ook naar New York.

Zondag begint het seizoen 2015 in de MLS officieel en speelt New York City FC eerst uit tegen Orlando City FC. Behalve Lampard staat ook David Villa officieel onder contract bij de Amerikanen. Hij werd vorig jaar al overgenomen van Atlético Madrid, maar speelde tot eind oktober eerst nog even in Australië voor Melbourne City FC, de derde franchiser. Bij Orlando City is zondag Kaká de grote blikvanger.

Bezig met laden …