voetbalzone

Xavi verwacht ‘groot succes’ op WK in Qatar: ‘Alles is aanwezig’

Gijs Freriks29 jun 2015, 23:51
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2015, 23:51
Advertentie

Het WK van 2022 in Qatar ligt zwaar onder vuur, maar Xavi Hernández heeft er alle vertrouwen in dat het emiraat er een waar voetbalfeest van gaat maken. Dat zegt de kersverse aanwinst van Al-Sadd maandag op de website van het toernooi.

voetbalzone

De clubicoon van Barcelona is als ambassadeur verbonden aan het WK en verwacht dat het mondiale eindtoernooi een ‘groot succes’ wordt: “Het is bijvoorbeeld een voordeel dat de afstanden kort zijn, je hoeft dus niet meer een dag uit te trekken om van speelstad naar speelstad te reizen. Ik denk ook dat de spelers het maximale uit zichzelf kunnen halen wanneer het toernooi in november of december wordt afgewerkt.”

“De stadions zorgen voor airconditioning, dus eigenlijk zijn alle voorwaarden voor een groot succes aanwezig. Het zal de internationals zeker helpen”, gaat de 35-jarige Xavi verder. Hij verwacht dat het Qatarese voetbal zich de komende jaren ook zal ontwikkelen: “Ze willen zich afficheren met het voetbal van Spanje en Barcelona en willen op het WK zo sterk mogelijk voor de dag komen.”

Bezig met laden …