voetbalzone

‘Xavi was mijn grote voorbeeld en zo’n speler ga je nooit meer vinden’

Gijs Freriks16 dec 2015, 16:00
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2015, 16:00
Advertentie

Thiago Alcántara sloot zich tien jaar geleden aan bij de jeugdopleiding van Barcelona en in mei 2009 debuteerde hij in de Primera División. De middenvelder speelde samen met onder anderen Andrés Iniesta, Lionel Messi en Xavi en door die moordende concurrentie was hij niet altijd verzekerd van een basisplaats.

voetbalzone

De in Italië geboren Braziliaanse Spanjaard stapte daarom over naar Bayern München en geeft in de Daily Mail meer tekst en uitleg: “Ik wil verantwoordelijkheid. Bij Barcelona moest iedere middenvelder de bal raken. Je ontwikkelt jouw eigen vaardigheden, maar het enige wat je mag doen, is de bal laten gaan. Ik wilde mij verbeteren in hetgeen ik nog niet goed beheerste. Daarom ging ik naar andere spelers kijken.”

“Dan keek ik naar Lionel Messi, maar wat hij met een bal deed, dat was onmogelijk. Ik keek naar de passes van Xavi en naar de balbehandeling van Iniesta. Ik heb geprobeerd om van iedereen iets te leren. Xavi was mijn absolute voorbeeld. Door simpel te voetballen, deed hij geweldige dingen. Hij heeft Barcelona aan geweldige momenten geholpen. Zo’n speler ga je nooit meer vinden.”

Bezig met laden …