voetbalzone

XI Oranje: Ronald Koeman laat één speler vrezen voor zijn basisplek

Tom Rofekamp18 jun 2023, 10:52
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2023, 10:52
Advertentie

Na de verloren slijtageslag tegen Kroatië (2-4) is de derde plaats het hoogst haalbare voor Oranje in de Nations League. Om 15.00 uur is Italië, dat zelf met van Spanje verloor, de tegenstander in De Grolsch Veste. Bondscoach Ronald Koeman wilde zaterdag op de persconferentie geen basisspelers prijsgeven, maar toch viel er veel uit zijn woorden op te maken.

Als één ding duidelijk werd uit de zaterdagse persconferentie, was het dat Koeman de troostfinale zeer serieus neemt. De zestigjarige keuzeheer ziet het als ideale mogelijkheid om dingen uit te proberen. "Er zijn niet heel veel momenten dat we de groep bij elkaar hebben. Er zijn dus ook niet heel veel wedstrijden om dingen uit te proberen. Vandaar dat we de wedstrijd van morgen met dezelfde energie willen spelen als woensdag tegen Kroatië. We hebben ook veel goede dingen gedaan, dat willen we doorzetten", zo sprak de bondscoach.

Met die laatste uitspraak – en zijn toezegging 'geen spelers rust te geven om vermoeidheid tegen te gaan' – leek Koeman te zinspelen op weinig wisselingen in zijn basiself. Dat betekent dat Sven Botman en Joey Veerman nog even moeten wachten op hun Oranje-debuut. De kans bestaat wel dat Koeman kiest voor een andere man onder de lat. In tegenstelling tot de vorige persconferentie weigerde hij daar zaterdag openheid van zaken over te geven.

Dat betekent dat Justin Bijlow moet vrezen voor zijn plek. De Feyenoord-goalie kreeg tegen Kroatië het vertrouwen, maar de kans bestaat dat Koeman Andries Noppert aan het werk wil zien. De eerste doelman van Oranje op het WK zit voor het eerst bij de definitieve groep onder Koeman en werd al meermaals luidop geprezen door de bondscoach. Hij of Bijlow lijken voor de rest precies dezelfde namen te kunnen verwachten als woensdag. Op Jurriën Timber na (niet okselfris uit de training gekomen) beschikt Koeman over een volledig fitte selectie. Roberto Mancini, bondscoach van Italië, gaf al te kennen wél spelers rust te zullen gaan geven.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Bijlow/Noppert; Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Aké; Wieffer, De Jong; Koopmeiners; Malen, Gakpo, Simons

Bezig met laden …