voetbalzone

‘Yoshida vindt het hoogste tijd voor volgende stap en dat vinden wij ook’

Peter Nusselder02 mei 2012, 15:47
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2012, 15:47
Advertentie

Het heeft er alle schijn van dat Maya Yoshida bezig is aan zijn laatste weken in dienst van VVV-Venlo. De Japanse verdediger staat open voor een vertrek en ook voorzitter Hai Berden stuurt aan op een zomerse transfer. De Limburgers spelen nog twee duels in de Eredivisie en, tenzij VVV erin slaagt om ADO Den Haag te achterhalen, moet de ploeg zich daarna in de nacompetitie zien te handhaven.

/

Op welk niveau VVV komend seizoen ook speelt, het zal naar alle waarschijnlijkheid zonder de 23-jarige Yoshida zijn. “Maya vindt het de hoogste tijd voor een volgende stap en dat vinden wij ook”, vertelt Berdan aan Voetbal International. “Voor zijn ontwikkeling en zijn status in de Japanse ploeg is dat belangrijk. Ik ga ervan uit dat hij komende zomer vertrekt”, aldus de preses van de club uit Venlo.

Berden lijkt er weinig problemen mee te hebben dat Yoshida gaat vertrekken en hoewel er nog geen concrete belangstelling is, zal dit volgens de beleidsbepaler nog wel komen. “Geloof me, hij wordt door talloze clubs gevolgd, uit onder meer Engeland, Duitsland en Italië. Daarover heb ik genoeg gehoord.” Bondscoach Alberto Zaccheroni van Japan was onlangs nog in Venlo. “Hij was van mening dat Yoshida bij elke club in Europa terechtkan.”

Bezig met laden …