voetbalzone

‘Younes schrok van verpauperde stad Napels en Italiaanse maffiosi’

Yanick Vos30 mrt 2018, 07:02
Laatst bijgewerkt: 30 mrt 2018, 07:02
Advertentie

Amin Younes leek de afgelopen transferperiode op weg naar Napoli, maar op het laatste moment ketste een deal naar de Italiaanse topclub af. De Duits international gaf nooit een duidelijke reden voor het afketsen van de transfer. ‘Wegens privé-redenen’ vertrok hij toch niet naar Italië, zo was de verklaring. Ook Ajax en Napoli wisten niet goed waarom de overgang niet plaatsvond en beide clubs lijken nog altijd in het duister te tasten over het hoe en waarom. De buitenspeler bracht na het afketsen van de deal nooit zijn verhaal naar buiten. Wel liet hij het een en ander doorschemeren bij ploeggenoten en andere medewerkers bij de club. Op basis van die bronnen denkt De Telegraaf een goed beeld te hebben gekregen over de gang van zaken.

Het contract van Younes bij Ajax zou automatisch met een jaar verlengd worden wanneer hij aan een bepaald aantal duels zou komen. Het was om die reden dat hij stelselmatig deed alsof hij last had van een knieblessure. Hij trainde de gehele week mee, om vrijdag bij de bekendmaking van de selectie bij trainer Marcel Keizer aan te kloppen met de ‘spookblessure’.

Eind januari leek Younes op weg naar Napoli. De Italiaanse club kwam tot een akkoord met Ajax en de Ajacied zou voor vijf jaar tekenen. “De volgende dag vloog de kleine Duitser om 07.20 uur met vlucht KL2655 naar Italië, waar hij medisch werd gekeurd en voorgesteld aan de selectie. Een dag later besefte hij dat hij niet in Napels wilde wonen en werken”, schrijft het dagblad. “Tot verbijstering van Napoli weigerde hij de klaarliggende verbintenis te tekenen. De geplande presentatie werd geschrapt. Het enige dat volgde, was een dagenlange radiostilte.”

Daarna volgde veel onduidelijkheid. Younes gaf nooit een duidelijke reden op voor het afketsen van de deal en gaf aan nooit een contract te hebben getekend bij Napoli. Dit was tegen het zere been van de Italianen, die claimden wel degelijk 31 handtekeningen te hebben van de buitenspeler. Een van de belangrijkste redenen voor het weigeren van de transfer zou te maken hebben met de stad Napels. “Napels zou hij maar een verpauperde stad hebben gevonden en zijn gemoedstoestand zou zijn verslechterd, toen Younes puur toevallig vanuit de auto oog in oog zou hebben gestaan met Italiaanse maffiosi.”

“Er knapte volgens de Duitser zelf (gezegd tegen anderen) ook iets toen de club de zaken rooskleuriger bleek te hebben voorgesteld dan ze volgens hem in werkelijkheid waren”, klinkt het. Trainer Maurizio Sarri zou gezegd hebben dat hij het eerste jaar moest acclimatiseren en daarmee zag Younes zijn WK-kansen in rook opgaan. Hij keerde uiteindelijk terug in de Ajax-selectie, maar was daar zijn basisplaats kwijt. Toen hij tegen sc Heerenveen weigerde in te vallen, was voor trainer Erik ten Hag de maat vol en besloot hij hem niet meer te gebruiken.

“De hoop van Younes is op een aantal geïnteresseerde Bundesliga-clubs gevestigd. Zij kunnen de rechtszaak, waarmee Napoli dreigt als Younes zich op 1 juli niet meldt, voorkomen. Een Duitse club zou hem dan van Napoli moeten kopen zonder dat hij ooit één minuut voor die club heeft gespeeld. Het zou de meest ideale oplossing zijn voor Younes en Napoli om uit de huidige impasse te komen.”

Bezig met laden …