Young Boys overwintert in Europa na drie doelpunten in vier minuten

Daniel Cabot Kerkdijk01 dec 2010, 20:30
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2010, 20:30

Onder barre weersomstandigheden heeft Young Boys woensdagavond zich geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. De ploeg van Vladimir Petkovic boekte een doelpuntrijke zege op VfB Stuttgart, dat in de slotfase drie doelpunten in vier minuten tijd tegenkreeg. Voor Getafe is het over en sluiten. De Spanjaarden leken bij Odense BK op een zege af te stevenen, maar incasseerden in extremis een tegengoal. De overwinning van Young Boys doet hen én Odense de das om.

/

Young Boys - VfB Stuttgart 4-2
De thuisploeg ging goed van start, maar doelpunten leverde dat in eerste instantie niet op. Door de hevige sneeuwval zag de dienstdoende scheidsrechter zich genoodzaakt om de wedstrijd tijdelijk te staken en de lijnen van het veld sneeuwvrij te laten maken. Na de hervatting van het duel scoorde David Degen de 1-0. Hij kreeg ruimte en schoot de bal hoog achter Stuttgart-doelman Marc Ziegler.

Stuttgart kwam na rust sterk uit de kleedkamers. Pavel Pogrebnyak verzorgde al snel de gelijkmaker en Sven Schipplock zorgde twee minuten na zijn invalbeurt voor de 1-2 van die Schwaben. Tussen de 78e en 82e minuut zette Young Boys de wedstrijd op haar kop. Scott Sutter werkte de 2-2 in de verre hoek binnen en met een dubbelslag zorgde Emmanuel Mayuka voor een sensationele ommekeer. Het was het eerste puntenverlies voor Stuttgart, dat al zeker was van de volgende ronde.

Odense BK - Getafe 1-1
Met een kopbal zette Pedro Rios de bezoekers na een kwartier spelen op voorsprong. Roy Carroll was kansloos op de inzet van de aanvaller: 0-1. De ploeg van Michel kreeg kansen om uit te lopen, maar verloor ook de controle over de bal. Vooral bij dode spelmomenten was Odense gevaarlijk. Uit een vrije trap vlak voor rust werkte Kalilou Traoré de bal tegen de paal. Na rust werd Getafe-doelman Óscar Ustari meer aan het werk gezet en dat resulteerde in de extra tijd in de gelijkmaker. Na een pass van Peter Utaka werkte Hans Andreasen de bal in het doel: 1-1.