Young Boys zorgt voor stunt door favoriet Fenerbahçe te elimineren

Daniel Cabot Kerkdijk04 aug 2010, 22:10
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2010, 22:10

Young Boys heeft woensdagavond voor een stunt gezorgd door Fenerbahçe in de derde voorronde van de Champions League uit te schakelen. Na het gelijkspel in de heenwedstrijd (2-2) waren de Alpenbewoners in het Sükrü Saracoglu Stadion met 0-1 te sterk voor de formatie van trainer Aykut Kocaman. Een doelpunt van Henri Bienvenu gaf vijf minuten voor rust de doorslag.

/

Fenerbahçe startte sterk en liet zich gelden via Fabio Bilica en Emre Belezoglu. Het antwoord van de bezoekers was van David Degen. Zijn inzet ging voorbij het doel van Volkan Demirel. Young Boys drong meer aan en kreeg goede mogelijkheden via Moreno Costanzo, opnieuw Degen en Thierry Doubai. Het goede keeperswerk van Volkan voorkwam dat Fenerbahçe op achterstand werd gezet.

Vijf minuten voor rust was het wel raak. Na een droompass van Doubai nam Bienvenu de bal goed aan en plaatste hij de bal achter Volkan: 0-1. De voordelige marge van Young Boys was op slag van rust bijna verdwenen, maar André Santos raakte de bal niet goed. Vlak na rust kregen de Turken opnieuw een domper te verweken. Miroslav Stoch ontving zijn tweede gele kaart voor een schwalbe.

Door de overtalsituatie kreeg het bezoek meer ruimte. Een goede voorzet van Degen bereikte echter niemand, terwijl Volkan een tweede doelpunt van Bienvenu in de weg stond. Invaller Semih Sentürk had zijn ploeg een ronde verder kunnen helpen. De aanvaller kopte enkele minuten voor tijd echter naast en wist in de blessuretijd de bal niet langs doelman Marco Wölfli te krijgen.