voetbalzone

Zaakwaarnemer De Vrij bevestigt Saudische interesse en schept duidelijkheid

Jordi Tomasowa20 jun 2023, 15:47
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2023, 15:47
Advertentie

Stefan de Vrij blijft Internazionale trouw, zo bevestigt zijn zaakwaarnemer Federico Pastorello tegenover Fabrizio Romano. De 31-jarige centrumverdediger kon rekenen op interesse vanuit Saudi-Arabië, maar geeft zijn voorkeur aan een langer verblijf bij Internazionale. Volgens Romano gaat De Vrij zijn aflopende contract met twee seizoenen verlengen. De mandekker staat sinds de zomer van 2018 onder contract bij de verliezend Champions League-finalist.

“De Vrij is klaar om zijn contract bij Inter te verlengen, het plan is om daar door te gaan in Italië ondanks biedingen van clubs uit Saudi-Arabië”, laat Pastorello weten. "Hij voelt zich in deze fase van zijn carrière niet klaar voor de Saudische competitie." Pastorello noemt geen namen van geïntreseerde clubs. Foot Mercato wist maandag wel te melden dat de Vrij een concreet voorstel van Al-Shabab op zak had.

De Vrij bleef eerder deze maand in de met 1-0 verloren finale tegen Manchester City in Istanbul negentig minuten op de bank zitten. De ervaren verdediger zag hoe trainer Simone Inzaghi koos voor een driemansverdediging bestaande uit Matteo Darmian, Francesco Acerbi en Alessandro Bastoni. De Vrij was afgelopen seizoen niet altijd een vaste waarde bij Inter, maar sloot de voetbaljaargang desondanks af met 38 wedstrijden in alle competities.

Over de toekomst van De Vrij bij Inter bestond lange tijd onduidelijkheid. In het afgelopen seizoen viel zijn naam bij zijn oude werkgever Feyenoord en ook bij concurrenten PSV en Ajax. Volgens Voetbal International onderzochten ook Tottenham Hotspur en Atlético Madrid een halfjaar geleden de mogelijkheden om De Vrij deze zomer transfervrij over te nemen. Hij kiest nu echter voor een langer verblijf bij Inter.

De Vrij veroverde in de afgelopen vier seizoenen als speler van Inter eenmaal de Italiaanse landstitel, tweemaal de beker en drie keer de Supercup. In de Serie A kwam de door Feyenoord opgeleide verdediger eerder enkele seizoenen uit voor Lazio. De Vrij werd recent niet door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen voor de Final Four van de Nations League. “Ik heb Jurriën Timber en Lutsharel Geertruida, dus De Vrij is geen optie", zei Koeman vorige week dinsdag bij de NOS.

Bezig met laden …