voetbalzone

Zaakwaarnemer Falcao kapittelt Van Gaal: 'Met Sir Alex zou alles anders zijn'

Matthijs van Laar12 feb 2015, 10:43
Laatst bijgewerkt: 12 feb 2015, 10:43
Advertentie
voetbalzone

Radamel Falcao strijkt een vermogen op bij Manchester United, maar vooralsnog krijgt de club daar weinig voor terug. De spits vond in zestien optredens slechts vier keer het net en het is dan ook zeer de vraag of zijn huurcontract aan het eind van dit seizoen wordt omgezet in een vaste verbintenis. Zaakwaarnemer Jorge Mendes ligt daar niet wakker van. "Dan gaat hij naar een andere topclub", zegt hij in gesprek met ESPN.

Volgens de Portugees kan zijn cliënt nog altijd bij de vijf à zes beste clubs ter wereld terecht. "Zijn vertrek naar Monaco was geen foute keuze. Hij is een kampioen", zegt Mendes, die vervolgens, zij het verpakt, flinke kritiek uit op Louis van Gaal. "Ik mis Sir Alex Ferguson bij United. Met hem en deze selectie zou de situatie nu anders zijn. Als Falcao iedere wedstrijd de kans krijgt, weet ik zeker dat hij vrijwel ieder duel scoort."

El Tigre maakt slechts sporadisch de negentig minuten vol onder Van Gaal. Slechts drie van de zestien keer dat de Colombiaan in actie kwam, mocht hij de gehele wedstrijd blijven staan. Ook woensdag tegen Burnley moest Falcao voortijdig het veld verlaten: zestien minuten voor tijd werd hij vervangen door James Wilson. United won het duel met 3-1 en nam daardoor de derde plek over van Southampton.

Bezig met laden …