voetbalzone

Zaakwaarnemer Lodeiro wil nog geld zien van transfer naar Ajax

Daniel Cabot Kerkdijk29 jan 2010, 18:37
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2010, 18:37
Advertentie

De voormalig Uruguayaans international Daniel Fonseca wil geld zien voor de transfer van zijn landgenoot Nicolás Lodeiro naar Ajax. Hij meent nog een tweejarig contract te hebben met de twintigjarige middenvelder als diens zaakwaarnemer. Lodeiro heeft de samenwerking weliswaar eind vorig jaar verbroken, maar dat zou een eenzijdig en niet-rechtsgeldig besluit zijn geweest.

/

Fonseca, die in Italië woont, eist tien procent van de vergoedingssom die Ajax heeft betaald aan Lodeiro's oude club Nacional de Montevideo. Volgens de Uruguayaanse media bedroeg die ruim vier miljoen euro. Als de nieuwe aanwinst uit Zuid-Amerika in de toekomst door de Amsterdammers wordt verkocht krijgt Nacional vijftien procent van de opbrengst overgemaakt.

Lodeiro debuteerde vorig jaar in de nationale ploeg en maakt goede kans om komende zomer uit te komen op het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. De technicus, die in augustus 2007 debuteerde in het eerste elftal van Nacional, maakte een paar maanden geleden indruk op AZ tijdens het WK voor spelers onder 20 jaar in Egypte. Door de aanwezigheid van zijn landgenoot Luis Suárez in de gelederen van Ajax koos Lodeiro echter niet voor Alkmaar als thuisbasis.

Bezig met laden …