voetbalzone

Zaakwaarnemer luidt noodklok: ‘Dit overkwam Baggio en Del Piero ook’

Erik van Dam28 okt 2015, 13:49
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2015, 13:49
Advertentie

De zaakwaarnemer van Lorenzo Insigne vindt dat zijn cliënt beschermd hoort te worden door de scheidsrechters in de Serie A. Vorig seizoen stond de aanvaller van Napoli geruime tijd geblesseerd aan de kant met een kruisbandblessure, maar de voorbije weken kreeg hij toch weer geregeld tikken op de knie. Als Insigne gewoon wil kunnen blijven voetballen, moet de arbitrage hem in bescherming nemen, zegt Antonio Ottaiano.

voetbalzone

“Ik hoop maar dat het stom toeval is dat Lorenzo de laatste tijd zo vaak op zijn knie wordt geraakt”, zegt Ottaiano tegen Radio Kiss Kiss. “Spelers zoals Insigne moeten beter beschermd worden. Dit overkwam Roberto Baggio en Alessandro Del Piero in het verleden ook al. Bepaalde overtredingen moeten echt zwaarder bestraft worden. Als een schoen tegen een knie aankomt, is dat gevaarlijk. Laten we hopen dat het niet weer gebeurt.”

Insigne is een kind van de club en speelde al 103 competitiewedstrijden voor Napoli: hij scoorde tot nu toe zestien keer. Dit seizoen staat de teller al op zes uit negen wedstrijden en dat weten de tegenstanders ook. Zij pakken Insigne daarom steviger aan, met als gevolg dat de Italiaan nog maar weinig wedstrijden uitspeelde. Trainer Maurizio Sarri haalde Insigne in zeven van zijn negen duels na een uur of zeventig minuten naar de kant.

Bezig met laden …