voetbalzone

Zaakwaarnemer Marchetti vecht eenzame training doelman aan

Erik van Dam04 sep 2010, 15:55
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2010, 15:55
Advertentie

Giuseppe Bozzo en Federico Marchetti laten het er niet bij zitten. De 27-jarige doelman moet op zijn last van Cagliari voor zichzelf trainen bij zijn club, nadat hij er niet in slaagde deze zomer van club te wisselen. Bozzo vindt die beslissing complete nonsens en kondigt aan dat hij het besluit van de club, indien bij wet mogelijk, zal gaan aanvechten.

/

Massimo Cellino, voorzitter van Cagliari, liet twee dagen geleden weten dat Marchetti niet meer in de plannen van de club voorkomt. De nummer zestien van het afgelopen seizoen haalde met Ivan Pelizzoli al een nieuwe eerste doelman en had er zelf ook wel op gerekend dat Marchetti zou vertrekken. De sluitpost keepte op het WK drie groepswedstrijden namens Italië en werd genoemd bij onder meer Arsenal en Bayern München, maar deze clubs werden nooit concreet. Marchetti probeerde in de slotfase van de transfermarkt nog iets te forceren en dat is niet goed ontvangen door Cellino.

Desondanks vindt belangenbehartiger Bozzo dat eenzaam trainen geen eerlijke oplossing is. “Er waren nota bene twee aanbiedingen voor Marchetti, die de voorzitter zélf afwees”, zegt hij. “De enige fout die Marchetti heeft gemaakt, was niet hypocriet te zijn. Hij heeft niets gedaan wat deze haatcampagne van Cagliari rechtvaardigt. Ze proberen hem overduidelijk te straffen. Ik wil Federico en mezelf hiertegen beschermen met alles wat maar mogelijk is.”

Bezig met laden …