voetbalzone

'Zaakwaarnemer Mourinho benaderd door hyperambitieuze voorzitter PSG'

Matthijs van Laar19 apr 2016, 13:38
Laatst bijgewerkt: 19 apr 2016, 13:38
Advertentie
/

Nasser Al-Khelaïfi zou José Mourinho hebben benaderd om komende zomer aan de slag te gaan bij Paris Saint-Germain. De clubvoorzitter twijfelde al langer aan de capaciteiten van zittend coach Laurent Blanc, maar de uitschakeling tegen Manchester City in de kwartfinale van de Champions League is de welbekende druppel geweest.

Sky Sports meldt dinsdagmiddag dat Mourinho’s zaakwaarnemer Jorge Mendes deze week is benaderd door Al-Khelaïfi. Dat nieuws volgt op de openlijke kritiek die de preses afgelopen week uitte op Blanc na de nederlaag van PSG tegen City. Hij vond dat de oefenmeester een tactische gok had genomen door met drie man achterin te spelen.

Blanc maakte les Parisiens weliswaar een aantal keer kampioen van Frankrijk, maar de grote ambitie van Al-Khelaïfi is het winnen van de Champions League. Mourinho, die ook wordt genoemd bij Manchester United, is volgens hem de uitgelezen persoon om dat ultieme doel te verwezenlijken. Dat Blanc in februari nog een nieuw, tweejarig contract tekende, doet daar weinig aan af.

Bezig met laden …