voetbalzone

Zaakwaarnemer Pieters: 'Er wordt van een mug een olifant gemaakt'

Bart Kruyt21 jan 2013, 10:00
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2013, 10:00
Advertentie

Erik Pieters zal maandag met een schriftelijke verklaring reageren op zijn veelbesproken klap door een raam in de catacomben van het Philips Stadion. De verdediger van PSV reageerde woedend op een rode kaart die hij kreeg tegen PEC Zwolle en liep een flinke wond in zijn onderarm op, waardoor hij wekenlang buitenspel zal staan. Pieters biedt maandag zijn excuses aan.

/

Na een gesprek met de clubleiding zal de international via zijn werkgever een schriftelijke verklaring uitbrengen. Verder onthoudt Pieters zich voorlopig van commentaar: "We houden even een radiostilte", zegt zaakwaarnemer Hakim Slimani tegenover het ANP. Over de ernst van de blessure en de geschatte revalidatieperiode doen allerlei verhalen de ronde. Slimani: "Er wordt van een mug een olifant gemaakt."

PSV beslist maandag ook wat voor maatregelen het zal nemen tegen Pieters. Volgens voormalig voorzitter Harry van Raaij is een straf niet nodig: "Hij zal geschorst worden voor die rode kaart, meer dan dat hoeft niet", zegt de clubicoon tegen NUsport. "We mogen best een beetje mededogen hebben met die jongen. Hij heeft zoveel tegenslagen gehad het afgelopen jaar, ik kan me voorstellen dat je dan gefrustreerd bent als je rood krijgt bij je rentree. Bovendien zal hij de komende tijd sowieso niet in actie kunnen komen door die arm, dat is erg genoeg voor hem."

Bezig met laden …