voetbalzone

‘Zaakwaarnemers hebben te veel macht gekregen in de voetballerij’

Gijs Freriks05 sep 2016, 21:50
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2016, 21:50
Advertentie

Carlo Ancelotti haalt zijn plezier uit het voetbal, maar niet alle ontwikkelingen in de populaire sport kunnen de trainer van Bayern München bekoren. De 57-jarige Italiaan vindt bijvoorbeeld dat zaakwaarnemers te veel macht hebben gekregen.

/

“Ik praat niet met zaakwaarnemers. Ze maken geen deel uit van mijn professie, want ik praat direct met de spelers en hoop dat de spelers ook op mij afstappen als er problemen zijn in plaats van dat ze hun zaakwaarnemer sturen”, aldus Ancelotti in een interview met Die Welt. De coach zal ongetwijfeld doelen op Jonathan Barnett, de agent van Gareth Bale die aan voorzitter Florentino Pérez vertelde dat zijn cliënt op een andere positie wilde spelen.

De Welshman wilde meer centraal gaan spelen bij Real Madrid in plaats van op de vleugels, maar ook na het onderhoud tussen Barnett en Pérez weigerde Ancelotti om de rol van Bale anders in te vullen. “Ik denk dat zaakwaarnemers te veel macht hebben in het voetbal. Veel clubs hebben hen dat ook gegeven. Maar fans komen naar het stadion om voetballers te zien. De spelers zijn het belangrijkste, niet zaakwaarnemers of trainers.”

Bezig met laden …