voetbalzone

Zabaleta: ‘Tévez werd geprikkeld door zijn oud-collega Neville’

Daniel Cabot Kerkdijk20 jan 2010, 08:36
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2010, 08:36
Advertentie

Carlos Tévez presteerde dinsdagavond uitstekend in het duel met Manchester United voor de Carling Cup. De Argentijnse aanvaller van Manchester City scoorde twee keer en was de uitblinker bij de thuisclub. Volgens zijn collega Pablo Zabaleta hebben de woorden van Gary Neville Tévez op scherp gezet. “Carlos was geprikkeld door wat er was gezegd over hem”, meldt Zabaleta op de website.

/

Voor de wedstrijd had Neville gezegd dat United er goed aan heeft gedaan de Argentijn te laten vertrekken. Volgens Zabaleta is de 25-jarige Tévez van onschatbare waarde. “Elk elftal wil Carlos Tévez in zijn gelederen hebben. Wij hebben de mogelijkheid om met hem samen te spelen. Ik weet zeker dat hij City naar de top kan helpen.”

Zabaleta vervolgt de lovende woorden met de prestatie van Tévez tegen United. “Hij is een gepassioneerde speler. Het was natuurlijk heel moielijk voor hem om van club te veranderen die in dezelfde stad speelt. Deze wedstrijd was een droom voor hem en hij heeft zijn klasse getoond.”

Over de kansen van City in het duel met United van volgende week was Zabaleta duidelijk. “We weten dat het een heel moeilijke wedstrijd wordt, maar we hebben een goede kans om door te gaan. Op Old Trafford zal de druk enorm zijn, maar wij kunnen dat zeker aan.” Volgende week woensdag verdedigt de miljoenenploeg van de Italiaan Roberto Mancini een 2-1 voorsprong.

Bezig met laden …