voetbalzone

Zaccheroni wil het ‘feest’ van het WK 2014 meemaken met Japan

Robert Smid31 aug 2010, 14:09
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2010, 14:09
Advertentie

Japan heeft met Alberto Zaccheroni een zeer ervaren rot aangesteld als nieuwe bondscoach. Met zijn jaren van ervaring in de voetballerij hopen de Aziaten in 2014 te stunten op het WK voetbal in Brazilië. Maandag werd definitief bekend gemaakt dat de Italiaan de opvolger zou worden van Takeshi Okada, die na de verloren achtste finales op het WK in Zuid-Afrika opstapte.

/

Voor Zaccheroni begint een nieuw avontuur. “Ik heb de afgelopen 25 jaar in Italië gewerkt en ik heb de Serie A met AC Milan gewonnen. Ik was op zoek naar een nieuw avontuur, een grotere uitdaging. Die heb ik absoluut gevonden nu ik een nationaal team onder mijn hoede krijg”, aldus de Italiaan tegenover de officiële website van FIFA.

Zaccheroni was onder de indruk van Japan tijdens het afgelopen WK in Zuid-Afrika. “Japan liet zien dat het een waar team heeft, dat solidair aan elkaar is op het veld. Op bepaalde momenten werd er ook nog eens mooi voetbal gespeeld. Dat heeft Japan te danken aan de vorige bondscoach, Okada. Met zo’n ruggengraat heb ik alle mogelijkheden om van dit Japan een goed team te smeden.”

“Toen ik door de Japanse voetbalbond werd benaderd, merkte ik gelijk dat er met passie over voetbal wordt nagedacht en gesproken in Japan. Dat is ook één van de redenen dat ik deze uitdaging aan heb genomen. Japan heeft al laten zien dat het wat kan en ik hoop dat we in Azië definitief de topploeg worden. Daarbij wil ik in 2014 het feest in Brazilië meemaken met Japan. Ik wil het WK halen.”

Bezig met laden …